DSpace Repository

Implementación del plan de negocio de cevichería mr. pesca'o en la ciudad de Trujillo

Show simple item record

dc.contributor.author Rodriguez Juarez, Diego Agustin
dc.date.accessioned 2018-07-24T13:41:29Z
dc.date.available 2018-07-24T13:41:29Z
dc.date.issued 2018-04
dc.identifier.uri http://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/10473
dc.description The present research work describes in detail how Cevichería Mr. Pesca'o was constituted for such a constitution a business plan was prepared. A business plan is a guide for the businessman or entrepreneur. It is a document which describes the business, analyzes the market situation and establishes the actions to be carried out in the future. For the preparation of the business plan, an executive summary, the mission, the vision, the values and the general overview of the company were developed. The executive summary describes the most important aspects of the study. The mission refers to the reason for being Cevichería Mr. Pesca'o, who we are, what we do and for whom we do the activities. The vision is the future situation that we wish to achieve and which has to be a situation achieved over time. The values are the essential principles that should guide the strategic development of Cevichería Mr. Pesca'o, and the general overview of the company refers to the current situation and future plans. It also makes an analysis of the company and its environment through the swot matrix. They also studied topics such as marketing, administration, demand analysis, supply analysis, operations, financial aspects, logistics and legal aspects were developed. With respect to marketing, four P were applied. In administration and human resources the positions of the collaborators and their functions were defined. In the analysis of the demand, a segmentation of this was made. The analysis of the offer was made through the 5 forces of Michael Porter. In operations, a flowchart for the main processes was established. In the financial aspects, the calculation of the initial investment and sales prices were determined. In the logistic aspect, the inputs through the inventory of classification ABC were discriminated, and in the legal aspects, all the documents that cover the legal operation of Cevichería Mr. Pesca'o were stated. es_PE
dc.description.abstract En el presente trabajo de investigación se detalla cómo se constituyó Cevichería Mr. Pesca'o, para lo cual se elaboró un plan de negocio. Un plan de negocios es una guía para el emprendedor o empresario. Se trata de un documento donde se describe un negocio, se analiza la situación del mercado y se establecen las acciones que se realizarán en el futuro. En la elaboración del plan de negocio se desarrolló un resumen ejecutivo, misión, visión, valores y panorama general de la empresa. En el resumen ejecutivo se mencionan los aspectos más importantes del estudio, la misión es la que hace referencia a la razón de ser de Cevichería Mr. Pesca'o, como quiénes somos, qué hacemos y para quién, la visión es donde se menciona la situación futura que deseamos alcanzar y que tiene que ser una situación realmente alcanzable con el paso del tiempo, los valores son los principios esenciales que han de orientar el desarrollo estratégico de Cevichería Mr. Pesca'o y el panorama general de la empresa, donde se hace referencia a la situación actual y los planes a futuro, también se hace un análisis de la empresa y su entorno a través de la matriz FODA. También se desarrollaron temas de marketing, administración, análisis de la demanda, análisis de la oferta, operaciones, aspectos financieros, logística y aspectos legales. Con respecto al marketing se aplicó las 4 P, en administración y recursos humanos definimos los puestos de los colaboradores y sus funciones, en el análisis de la demanda, se hizo una segmentación de esta, el análisis de la oferta se hizo a través de las 5 fuerzas de Michael Porter, en operaciones se estableció un flujograma para los principales procesos, en los aspectos financieros, se determinó el cálculo de la inversión inicial y de los precios de venta; en el aspecto logístico discriminamos los insumos a través del inventario de clasificación ABC, en los aspectos legales se hace mención de todos los documentos que amparan el legal funcionamiento de Cevichería Mr. Pesca'o. es_PE
dc.description.uri Trabajo de suficiencia profesional es_PE
dc.language.iso spa es_PE
dc.publisher Universidad Nacional de Trujillo es_PE
dc.relation.ispartofseries Epin;Epin
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess es_PE
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/ es_PE
dc.source Universidad Nacional de Trujillo es_PE
dc.source Repositorio institucional - UNITRU es_PE
dc.subject Plan de negocios es_PE
dc.title Implementación del plan de negocio de cevichería mr. pesca'o en la ciudad de Trujillo es_PE
dc.type info:eu-repo/semantics/bachelorThesis es_PE
thesis.degree.level Título Profesional es_PE
thesis.degree.name Ingeniero Industrial es_PE
thesis.degree.discipline Ingeniería es_PE
thesis.degree.grantor Universidad Nacional de Trujillo. Facultad de Ingeniería es_PE


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess

Search DSpace


Browse

My Account