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dc.contributor.advisorGavidia Valencia, José Gilberto
dc.contributor.authorDíaz Baltodano, Carlos Andrés
dc.contributor.authorGonzales Zavaleta, Edmar Jeanpiere
dc.date.accessioned2018-12-13T18:56:23Z
dc.date.available2018-12-13T18:56:23Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/11003
dc.descriptionThe objective of this research was to determine the phytoconstituents present in the maceration the fresh fruit of Physalis peruviana “aguaymanto" with Pisco. For the study, 450 g of fresh fruit "aguaymanto" were submitted to the extractive action of 600 mL of Pisco for a period of 72 hours at room temperature. Subsequently, dilutions of the extract were made at 5%, 10%, 15% and 30% respectively. The antioxidant capacity was determined by the radical discoloration method 2,2-difenil-1-picrilhidrazilo (DPPH). The extract of the fresh fruit of Physalis peruviana “aguaymanto" presents antioxidant capacity compared to 2,2-difenil-1-picrilhidrazilo (DPPH) at a dose of 100, 150 and 300 mg/mL, reaching 97,4 % at a concentration of 300 g/mL, with a 50% inhibition coefficient of 94,38 mg/mL.es_PE
dc.description.abstractEl objetivo del presente trabajo de investigación fue determinar la capacidad antioxidante del extracto del fruto fresco Physalis peruviana “aguaymanto” con Pisco. Para el estudio 450 g del fruto fresco “aguaymanto” fueron sometidos a la acción extractiva de 600 mL de pisco por un periodo de 72 horas a temperatura ambiente. Posteriormente se realizaron diluciones del extracto al 5%, 10%, 15% y 30% respectivamente. La capacidad antioxidante se determinó por el método de decoloración del radical 2,2-difenil-1-picrilhidrazilo (DPPH). El extracto del fruto fresco Physalis peruviana “aguaymanto”, presenta capacidad antioxidante frente al 2,2-difenil-1-picrilhidrazilo (DPPH) a la dosis de 100, 150 y 300 mg/mL, llegando a 97,4 % a una concentración de 300 mg/mL, con un coeficiente de inhibición al 50% de 94,38 mg/mLes_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.formatapplication/pdf
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de Trujilloes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/es_PE
dc.sourceUniversidad Nacional de Trujilloes_PE
dc.sourceRepositorio Institucional - UNITRUes_PE
dc.subjectPhysalis peruvianaes_PE
dc.subjectextractoes_PE
dc.subjectcapacidad antioxidantees_PE
dc.subjectcoeficiente de inhibiciónes_PE
dc.titleCapacidad antioxidante del extracto del fruto fresco Physalis peruviana aguaymanto con piscoes_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.levelBachilleres_PE
thesis.degree.nameQuímico Farmacéuticoes_PE
thesis.degree.disciplineFarmaciaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y Bioquímicaes_PE
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.publisher.countryPE
renati.advisor.dni17815670
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-5180-1436
renati.author.dni70559100
renati.author.dni70170246
renati.typehttp://purl.org/pe-repo/renati/type#tesis
renati.levelhttp://purl.org/pe-repo/renati/nivel#bachiller
renati.discipline917046
renati.jurorGonzales Pósito, Gladys Silvia
renati.jurorGavidia Valencia, José Gilberto
renati.jurorJara Aguilar, Demetrio Rafael
dc.subject.ocdehttp://purl.org/pe-repo/ocde/ford#3.01.05


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