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dc.contributor.advisorGonzales Pósito, Gladys Silvia
dc.contributor.authorMantilla Roldan, Jessica Mileni
dc.contributor.authorZavala Agreda, July Michel
dc.date.accessioned2019-01-31T13:27:37Z
dc.date.available2019-01-31T13:27:37Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/11329
dc.descriptionThe objective of this study was to characterize the seed starch of Persea Americana Mill. (Palta) var. Hass, Fuerte y Criolla. The starch was extracted by the wet method; The shape of the starch granule is seen under a motic microscope B1 DMb1-223, the swelling and solubility are determined by the SCHOCH method, the amylose and amylopectin content by the Morrison and Laignelet colorimetric method and the syneresis by the method of Lawal et al. (2008). It was found that the extraction yield was similar for the Hass, Criolla and Fuerte varieties with 31.76%, 24.78% and 26.15 respectively. The predominantly oval-shaped starch granules for the three varieties. The concentration of amylose was 34.93%, 39.75% and 44.89% and amylopectin 65.07%, 60.25% and 55.11% for Hass, Criolla and Fuerte respectively. The percentage of swelling at 90 ° C was 18.17%, 16.27%, and 17.32%, for the Hass, Criolla and Fuerte varieties respectively. The solubility was similar for the three varieties: strong 14.70%, Hass 13.26 and Creole 13.40%. The percentage of claims was lower for the Hass variety at 21 days with 1.3%, while the percentage was 20.7%. Two-way ANOVA has been included. In conclusion the starch granules of the seeds of Persea americana Mill Var. Hass and strong have similar form. The starch of the var. It has presented a higher percentage of swelling and a lower percentage of statistically significant incidents, in the other characteristics there were no differenceses_PE
dc.description.abstractEl objetivo de este estudio fue caracterizar el almidón de la semilla de Persea Americana Mill. (Palta) var. Hass, Fuerte y Criolla. El almidón se extrajo por el método húmedo; la forma del gránulo del almidón se observó en un microscopio motic B1 DMb1-223, el hinchamiento y solubilidad se determinaron por el método SCHOCH, el contenido de amilosa y amilopectina por el método colorimétrico de Morrison y Laignelet y la sinéresis por el método de Lawal et al. (2008). Se encontró que el rendimiento en la extracción fue similar para las variedades Hass, Criolla y Fuerte con 31.76%, 24.78% y 26.15 respectivamente. Los gránulos de almidón predominantemente de forma ovalada para las tres variedades. La concentración de amilosa fue 34.93%, 39.75% y 44.89% y amilopectina 65.07%,60.25% y 55.11% para Hass, Criolla y Fuerte respectivamente. El porcentaje de hinchamiento a los 90°C fue 18.17%, 16.27%, y 17.32%, para las variedades Hass, Criolla y Fuerte respectivamente. La solubilidad fue similar para las tres variedades: fuerte 14.70%, Hass 13.26 y criolla 13.40%. El porcentaje de sinéresis fue menor para variedad Hass a los 21 días con de 1.3%, mientras que fuerte fue 20.7%. Se utilizó ANOVA de dos factores. En conclusión los gránulos de almidón de las semillas de Persea americana Mill Var. Hass y fuerte tienen forma similar. El almidón de la var. Hass presentó mayor porcentaje de hinchamiento y menor porcentaje de sinéresis estadísticamente significativo, en las demás características no hubo diferenciases_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.formatapplication/pdf
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de Trujilloes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/es_PE
dc.sourceUniversidad Nacional de Trujilloes_PE
dc.sourceRepositorio Institucional - UNITRUes_PE
dc.subjectPersea americana MilLes_PE
dc.subjectalmidónes_PE
dc.titleExtracción y caracterización de almidón de las semillas de Persea americana Mill. (Palta) Var. Fuerte, Hass y Criollaes_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.levelBachilleres_PE
thesis.degree.nameQuímico Farmacéuticoes_PE
thesis.degree.disciplineFarmaciaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y Bioquímicaes_PE
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.publisher.countryPE
renati.advisor.dni17846306
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0003-4709-9506
renati.author.dni71055012
renati.author.dni46557373
renati.typehttp://purl.org/pe-repo/renati/type#tesis
renati.levelhttp://purl.org/pe-repo/renati/nivel#bachiller
renati.discipline917046
renati.jurorGavidia Valencia, José Gilberto
renati.jurorGonzales Pósito, Gladys Silvia
renati.jurorJara Aguilar, Demetrio Rafael
dc.subject.ocdehttp://purl.org/pe-repo/ocde/ford#3.01.05


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