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dc.contributor.advisorQuezada Álvarez, Medardo Alberto
dc.contributor.authorLázaro Pérez, Betsy Melany
dc.date.accessioned2020-08-21T19:08:24Z
dc.date.available2020-08-21T19:08:24Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/16143
dc.descriptionThis research paper shows the production of volatile fatty acids (AGVs) obtained from the vinasse anaerobic fermentation process, using rumen as a microbial consortium. The influence of pH, temperature and initial concentration of the substrate on the production of volatile fatty acids was determined. For the development of this research, fermentation tests were carried out in 350 ml containers, measuring the production of volatile fatty acids every 24 hours by UHPLC, as well as the degree of removal of chemical oxygen demand (DQO). According to the statistical analysis of the results obtained we can say that the parameters studied significantly affected the production of AGV. Higher AGV production is achieved at a temperature of 60 degrees Celsius with a pH 9. On the other hand, working at an initial concentration of vinasses at 75% allowed for higher production of AGV. Obtaining a better degree of DQO removal of 24% at a temperature of 45 degrees Celsiuses_PE
dc.description.abstractEn el presente trabajo de investigación se muestra la producción de ácidos grasos volátiles (AGV) obtenidos del proceso de fermentación anaerobia de vinaza, usando como consorcio microbiano el rumen. Se determinó la influencia del pH, temperatura y concentración inicial del sustrato en la producción de ácidos grasos volátiles. Para el desarrollo de esta investigación se realizaron pruebas de fermentación en recipientes de 350 ml, midiéndose la producción de ácidos grasos volátiles cada 24 horas mediante UHPLC, así como el grado de remoción de la demanda química de oxígeno (DQO). De acuerdo al análisis estadístico de los resultados obtenidos podemos afirmar que los parámetros estudiados afectaron significativamente en la producción de AGV. Se logra obtener una mayor producción de AGV a una temperatura de 60°centigrados con un pH 9. Por otro lado, trabajar a una concentración inicial de vinaza al 75 % permitió una mayor producción de AGV. Obteniendo un mejor grado de remoción de DQO de 24% a una temperatura de 45° centígradoses_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de Trujilloes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/es_PE
dc.sourceUniversidad Nacional de Trujilloes_PE
dc.sourceRepositorio institucional - UNITRUes_PE
dc.subjectÁcidos grasos volátileses_PE
dc.subjectFermentación anaerobiaes_PE
dc.subjectVinazaes_PE
dc.titleProducción de ácidos grasos volátiles por fermentación anaerobia de Vinaza de una industria alcoholeraes_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.levelTítulo Profesionales_PE
thesis.degree.nameIngeniero Ambientales_PE
thesis.degree.disciplineIngeniería Ambientales_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de Trujillo. Facultad de Ingeniería Químicaes_PE


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