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dc.contributor.advisorAguilar Quiroz, Croswel Eduardo
dc.contributor.authorChávez Carbajal, Jessyca
dc.contributor.authorMostacero Armas, Katia Evelyn
dc.date.accessioned2016-10-12T15:16:33Z
dc.date.available2016-10-12T15:16:33Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/3197
dc.descriptionIn this thesis, the effect of the type of activated carbon and ethanol on the Joule- Thomson phenomenon was studied. This phenomenon is an important stage in the cooling process. The variables used in this study were: adsorption capacity, volume of ethanol in the adsorption bed, coal type, purity of ethanol and temperature on the adsorption bed. The results showed that the values for the adsorption capacity of carbons are in the following order: improved carbon of bituminous coal (M3)> carbon of bituminous coal (M2)> coconut shell carbon(M1). The presence of water in ethanol and high concentrations of functional groups on the carbon surface had a negative effect on the Joule-Thomson phenomenon. Temperatures above the boiling point of ethanol were not benign getting low temperatures in the process. Working conditions for which temperature significantly decreased were: type of carbon: coconut shell carbon (M1), volume of ethanol in the bed: 250 ml, ethanol's purity: 100% ,working temperature: 80 ° C.es_ES
dc.description.abstractEn el presente trabajo de tesis, se ha estudiado el efecto del tipo de carbón activado y etanol sobre el fenómeno Joule – Thomson, el cual es fundamental en el proceso de refrigeración. Las variables estudiadas son: Capacidad de adsorción, volumen de etanol en el lecho de adsorción, tipo de carbón, pureza de etanol y temperatura de trabajo en el lecho de adsorción. Los resultados mostraron que los valores para la capacidad de adsorción de los carbones están en el siguiente orden: carbón mejorado de hulla bituminosa (M3) > Carbón de hulla bituminosa (M2) > carbón de cáscara de coco (M1). La presencia de agua en el etanol, así como las altas concentraciones de grupos funcionales en la superficie del carbón tiene un efecto negativo en el fenómeno Joule – Thomson. Temperaturas superiores a su punto de ebullición no benefician en el proceso para obtener bajas temperaturas. Las condiciones de trabajo para las cuales disminuyó significativamente la temperatura fueron: tipo de carbón: carbón de cascara de coco (M1), volumen de etanol en el lecho: 250 mL, pureza de etanol: 100% de pureza y temperatura de trabajo: 80°C.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherUniversidad Nacional de Trujilloes_ES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/
dc.sourceUniversidad Nacional de Trujilloes_ES
dc.sourceRepositorio institucional - UNITRUes_ES
dc.subjectEtanol, Adsorción, Carbón activadoes_ES
dc.titleInfluencia de la relación etanol / carbón activado en sistemas de refrigeración.es_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
thesis.degree.levelTítulo Profesional
thesis.degree.nameIngeniero Ambiental
thesis.degree.disciplineAmbiental
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Ingeniería Química


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