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dc.contributor.advisorVenegas Casanova, Edmundo Arturo
dc.contributor.authorAcevedo Chuñuca, Elizabeth
dc.contributor.authorDe la Cruz Monzón, María Rosmery
dc.date.accessioned2016-11-03T22:58:49Z
dc.date.available2016-11-03T22:58:49Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://dspace.unitru.edu.pe/handle/UNITRU/4454
dc.descriptionThe present research was designed to spectrophotometric quantification of total flavonoids and tannins sinensis L. Tea "Green Tea". Green Tea boxes were purchased in the enclosure Trujillo. The quantification of total flavonoids was performed by the method described by Kostennikova Z. adapted by the department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Biochemistry of the UNT and expressed as mg of quercetin / g of Thea sinensis L. It was found that the highest percentage to decoct green tea 1.6%, and the lowest percentage was 1.12% in black tea infused. The quantification of tannins was determined by spectrophotometry using the method Tungsten-molybdic-phosphoric adapted by the department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Biochemistry of the UNT, found that the highest percentage of black tea to decoct with 21.68% and the lowest percentage was 0.23% in the infused green tea. The results were evaluated by t-student test, using a significance level of 95% (P <0.05), it was determined that there are significant differenceses_ES
dc.description.abstractEl presente trabajo de investigación estuvo orientado a la cuantificación espectrofotométrica de los flavonoides totales y taninos de Tea sinensis L. “te verde”. Las cajas de té verde fueron compradas en el cercado Trujillo. La cuantificación de los flavonoides totales se realizó por el método descrito por Kostennikova Z. adaptado en la cátedra de Farmacognosia de la Facultad de Farmacia y Bioquímica de la U.N.T., expresándose como mg de Quercitina/g de Thea sinensis L. Se encontró que el mayor porcentaje correspondió al decocto de té verde con un 1.6 %, y el de menor porcentaje fue de 1.12 % en el infuso de té negro. La cuantificación de taninos se realizó por espectrofotometría mediante el método Tungsto-molibdico-fosforico adaptado en la cátedra de Farmacognosia de la Facultad de Farmacia y Bioquímica de la U.N.T., encontrándose que el mayor porcentaje correspondió al decocto de té negro con un 21.68 %, y el de menor porcentaje fue de 0.23 % en el infuso de té verde. Los resultados obtenidos fueron evaluados mediante la prueba de t-student, utilizando un nivel de significancia del 95% (P< 0.05), se determinó que existe diferencia significativaes_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherUniversidad Nacional de Trujillo
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/
dc.sourceUniversidad Nacional de Trujilloes_ES
dc.sourceRepositorio institucional - UNITRUes_ES
dc.subjectEspectrofotometría, Liofilizado tea sinensis l. “te verde”, Taninos, Cuantificación, Flavonoideses_ES
dc.titleCuantificación de flavonoides totales y taninos presentes en el decocto e infuso de hojas de thea sinensis l. “té” verde y negro”es_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_ES
thesis.degree.level
thesis.degree.nameQuímico Farmacéutico
thesis.degree.disciplineFarmacia
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y Bioquimica


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