Moreno Eustaquio, WalterAbanto Díaz, AngelRebaza Latoche, Juan Carlos2016-10-132016-10-132011https://hdl.handle.net/20.500.14414/3280Is evaluated the content of bromelain enzyme in the red and white varieties of pineapple (Ananas comosus) produced in the district of Poroto in 10, 11 and 12 months of development is evaluated. the enzyme activity is also determined, and protein content was estimated specific activity. It is established that operating conditions suitable for maximum precipitation of bromelain using ammonium sulfate saturation at different percentages are: pH 5 to pH 6, temperature range (3 - 5 ° C) time of 10 to 35 minutes. The highest content of Bromelain (0.19%) was obtained in the white variety of 12 months of development.Se evalúa el contenido de la enzima Bromelina en las variedades roja y blanca de la piña (Ananas comusus) producen en el distrito de Poroto en 10, 11 y 12 meses de desarrollo. También se determina la actividad enzimática, contenido proteico y se ha estimado la actividad específica. Se establece que las condiciones de operación adecuadas para obtener la máxima precipitación de la Bromelina usando sulfato de amonio a diferentes porcentajes de saturación son: pH 5 a pH 6, rango de temperatura (3 – 5ºC) tiempo de 10 a 35 minutos. El mayor contenido de Bromelina(0.19%) se obtuvo en la variedad blanca de 12 meses de desarrollo.spainfo:eu-repo/semantics/openAccessEnzima bromelina, Desechos industriales, Ananas comusus.Obtención de la enzima bromelina de los desechos industriales del procesamiento de ananas comusus, producida en el distrito de poroto.info:eu-repo/semantics/bachelorThesis