Suarez Maza, Fanny Guisela4/14/20234/14/20232018https://hdl.handle.net/20.500.14414/16716The study of professional sufficiency called: Healthy food, aims to raise awareness and knowledge about the correct diet that we must put into practice in our daily lives, making our students opt for a balanced diet. The professional sufficiency work is a learning session in the science and technology area, developed with students from the fifth grade of elementary level. The checklist was used as an evaluation instrument, obtaining as a product the elaboration of food diets considering the nutritional components of foods that favor health.El trabajo de suficiencia profesional denominado: Alimentos saludables, tiene como objetivo sensibilizar y dar a conocer sobre la alimentación correcta que debemos poner en práctica en nuestra vida diaria, logrando que nuestros estudiantes opten por una dieta balanceada. El trabajo suficiencia profesional es una sesión de aprendizaje del área de ciencia y tecnología, desarrollada con estudiantes del quinto grado del nivel primario. Se utilizó como instrumento de evaluación la lista de cotejo, obteniendo como producto la elaboración de dietas alimenticias considerando los componentes nutricionales de alimentos que favorecen la salud.spainfo:eu-repo/semantics/openAccessEducaciónEducación primariaAlimentonutriciónAlimentos saludablesinfo:eu-repo/semantics/other