Vigo Murga, Evert ArturoRodríguez Rodríguez, Lesly Yelin8/8/2019 18/8/2019 12019https://hdl.handle.net/20.500.14414/13315The present research work was carried out in the district of Huaranchal, province of Otuzco, region of La Libertad. The objective was to determine how traditional and modern agricultural production systems influence the productive process of passion fruit cultivation - Huaranchal district - province of Otuzco – 2018. The study was conformed by the total universe that comes to be fifty passion fruits producers. In order to carry out the research, the descriptive, ethnographic, statistical, comparative historical method, the observation, review of archives and testimonies were applied in the same way instruments such as the interview, the field book and the camera were used. It was concluded that the largest percentage of farmers have a minimum extension of 0.25 hectares and a lower percentage presents two hectares of land destined for the cultivation of passion fruit and its average annual production is 300 boxes. In the same way it was concluded that the introduction of the passion fruit ecotype colombina and the combination of traditional agricultural technology and modern technology has generated an increase in the price of the fruit as it presents better appearance and taste also could be identified that granadilleros producers demand training in ordering the fruit in the cardboard box.El presente trabajo de investigación se realizó en el distrito de Huaranchal, provincia de Otuzco región de la Libertad el objetivo fue determinar de qué manera los sistemas de producción agrícola tradicional y moderna influyen en el proceso productivo del cultivo de granadilla - distrito de Huaranchal- provincia de Otuzco – 2018 El estudio estuvo conformado por el universo total que vienen a ser 50 productores de granadilla. Para realizar la investigación se aplicó el método descriptivo, etnográfico, estadístico, histórico comparativo, la observación, revisión de archivos y testimonios del mismo modo se utilizó los instrumentos como de la entrevista, la libreta de campo y la cámara fotográfica. Se concluyó que el mayor porcentaje de agricultores tienen una extensión mínima 0,25 hectáreas y un menor porcentaje presenta 2 hectáreas de terreno destinadas para el cultivo de granadilla y su producción promedio anual es de 300 cajas del mismo modo se concluyó que la introducción de la granadilla ecotipo colombina y la combinación de la tecnología agrícola tradicional y la tecnología moderna ha generado un incremento en el precio de la del fruto ya que presenta mejor apariencia y sabor asimismo se pudo identificar que los productores granadilleros demandan capacitación en el ordenamiento de la fruta en la caja de cartón.spainfo:eu-repo/semantics/openAccessproducción agrícola tradicionalproducción agrícola modernaproceso productivoProducción agrícola tradicional y moderna en el proceso productivo del cultivo de granadilla - distrito de Huaranchal- provincia de Otuzco – 2018.info:eu-repo/semantics/bachelorThesis