Sánchez González, Jesús AlexanderCastillo Sánchez, José Eleazar2019-04-092019-04-092019https://hdl.handle.net/20.500.14414/12331The objective of the present work was to determine the similar sensorial characteristics of the buttery cheese for which 5 types of samples of the brands Huacariz, Chugur (vacuum packaging), Chugur (atm), Cremandina and San Marcos were evaluated. The method used is the Sorting Task, which consists of the analysis of the sensory characteristics through the process of tasting coded samples. The purpose is to establish the characteristics that the buttery variety must possess regardless of the origin, in such a way that sensory properties of the buttery cheese can be standardized.El objetivo del presente trabajo fue determinar las características sensoriales similares del queso mantecoso, para lo que se evaluaron 5 tipos de muestras de las marcas Huacariz, Chugur (envasado al vacío), Chugur (atm), Cremandina y San Marcos. El método usado es el Sorting Task, el cual consiste en el análisis de las características sensoriales mediante el proceso de degustación de muestras codificadas. La finalidad es establecer las características que debe poseer la variedad mantecoso sin importar la procedencia, de tal manera que se pueda estandarizar propiedades sensoriales del queso mantecosospainfo:eu-repo/semantics/openAccessSorting TaskR comanderElipses de confianzaPerfil sensorialValores propiosEvaluación sensorial de quesos mantecosos comerciales mediante el método sorting taskSensorial evaluation of commercial mantecos cheeses through the sorting task methodinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis