Gavidia Valencia, José GilbertoMorales Chávez, Christian AlejandroMoreno Reyna, Astrid Yhomira2020-02-042020-02-042019https://hdl.handle.net/20.500.14414/15777The objective of this research report was to determine the concentration of iron in muscle of Cavia porcellus (guinea pig) of the Andean, Peru and Inti races, using the colorimetric method of Munsey with phenanthroline. The concentration of iron in muscle was 1.39 mg in Peru, 1.37 mg in the Andean race and 1.31 mg in the Ani breed, presenting statistically significant differences according to ANOVA with a p <0.05. It is concluded that the Peru breed has the highest concentration of iron in muscle among the three racesEl objetivo de este informe de investigación fue determinar la concentración de hierro en músculo de Cavia porcellus (cuy) de las razas Andina, Perú e Inti, usando el método colorimétrico de Munsey con fenantrolina. La concentración de hierro en músculo fue en la raza Perú de 1,39mg, en la raza Andina 1,37 mg y en la raza Inti 1,31 mg presentando diferencias estadísticamente significativas según ANOVA con un p<0.05. Se concluye que la raza Perú tiene con mayor concentración de hierro en músculo entre las tres razasspainfo:eu-repo/semantics/openAccessCavia porcellus (cuy)raza Andinaraza Perúraza IntihierroCuantificación de hierro en músculo de Cavia porcellus (cuy) de las razas Andina, Perú e Intiinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis